Mladi za mlade

U suradnji sa Pastoralom mladih, Zavičajni klub hercegovačkih studenata (ZKHS) je u nedjelju, u kinu Forum Studentskog doma „Stjepan Radić“, organizirao „Večer kulture“.

interpretacija "Ne daj se Ines"

interpretacija “Ne daj se Ines”

Naime, riječ je o humanitarnoj večeri „Mladi za mlade“ koja je započela upoznavanjem sa hercegovačkom kulturom, ali i sa studentskim životom na Savi. Svi prisutni mogli su uživati u kratkim videouradcima o mitovima i istini o Hercegovcima između kojih se interpretirala poezija. Tu se moglo naći pjesama od Tina Ujevića, pa sve do intepretacije poznate pjesme Rade Šerbedžije „Ne daj se Ines“. Fotografija0211

Nakon toga, na scenu su stupili folkloraši koji su, osim hercegovačkog tradicionalnog kola, otplesali i drugi ples njihovog podneblja, hercegovački linđo, no u stilu vrlo aktualnog „Gangam style-a“. 

Za kraj je uslijedila jednosatna predstava „Nepisana pravila Save“ u vlastitoj režiji dramske sekcije ZKHS-a pod vodstvom Ivana Ožegovića, u studentskim krugovima poznatijeg  kao „Supermen Save“. Fotografija0216

Jedna kava za mog prijatelja:

Pošto je riječ o humanitarnoj večeri, nakon kulturnog dijela, koji je za sve posjetitelje bio besplatan, druženje se nastavilo u noćnom klubu Roko gdje se za dvadeset doniranih kuna fondu „Mladi za mlade“  mogla kupiti karta za nastupe poznatih bendova duhovne glazbe: Zakon neba i Sliryc 33.

Sliryc 33

Sliryc 33

 Glazbena večer započela je u 22 sata, a prije nastupa bendova sve prisutne je uz pratnju gitare „zagrijavao“ fra Marin Karačić.

Inače, fond „Mladi za mlade“ je osnovan na inicijativu samih mladih, uz odobrenje kardinala Josipa Bozanića, u veljači ove godine pod geslom „Jedna kava za mog prijatelja“. Riječ je o nastavku uspješne akcije na jednom klanjanju za studente kojom su mladi, sa prikupljenih sedam tisuća kuna, pomogli jednom kolegi koji je spletom okolnosti ostao bez doma.

Djelatnost fonda usmjerena je na pomoć studentima i srednjoškolcima kroz stipendije i karitativne aktivnosti. Upravo u prosincu ove godine dodijeljene su prve tri stipendije fonda u iznosima od petsto kuna kroz narednih deset mjeseci.  Dobitnici stipendija bili su studenti Pravnog, Edukacijsko-rehabilitacijskog i Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Na „Večeri kulture“ skupilo se oko četiri tisuće kuna, a ista akcija napravljena je i u Karlovcu.

Prema riječima organizatora, bila je to večer u kojoj su studenti pokazali da Sava ima dušu, a potvrdili su to i oni sami doprinijevši ovoj humanitarnoj večeri. 

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

3 odgovora na Mladi za mlade

  1. vedran napisao:

    Prisustvovao sam događaju i moram priznati da sam cak i uzivao uz izuzetak podbadanja bosanaca to mi se nije svidjelo

  2. ipostruzin napisao:

    Vedrane, a nije toga bilo puno ;). Za sve one koje zanima predstava mogu je pogledati ovdje; http://www.youtube.com/watch?v=0t6XmMgVcBE . Htjela sam ja ubaciti vlastiti video u post, ali bi ih onda bilo previše.. 😀

  3. matejapotrosko napisao:

    Ako se ne varam to je bila završnica akcije Savsko srce koja se odvijala kroz nekih tjedan dana kroz radionice čestitki, sakupljanja boca, humanirarnih turnira i sličnog. Svi studenti dnevno su bili pozivani da se uključe u različita događanja, ova Kulturna večer je bila samo šlag na kraju tjedna. Udruga hercegovačih studenata je izuzetno složna, organizirana i redovito produktivna, većina projekata koji se odvijaju na Savi je u njihovoj organizaciji i dobro da je tako, mislim da bi se sve studentske druge mogle u njih ugledati..
    Odličan im je bio i zadnji projekt Radićevi dani u kojima su u tjedan dana zaokupili 4000 stanara doma na Savi različitim sportskim igrama i sličnom kulturnom večeri na kraju svega.. Bilo je odlično! 🙂

Komentiraj